Töm

Totalt: 0,00 kr

Historia

Szabos Hemchark grundades i Sibbarpsdalen 1991, den befintliga byggnaden är en gammal stärkelsefabrik som Miklos Szabo har byggt om till  slakt och charkuteriverksamhet. Allt började som en hobby då familjen Szabo började tillverka egna charkvaror hemma i köket för hand,  de ville ge sina nära och kära delikatesser med få tillsatser. Vänskapskretsen blev alltmer intresserade av produkterna och familjen beslöt  att tillsammans starta det lilla familjecharkuteriet och slakteriet, därav namnet Hemchark.

Vi är stolta över våra produkter, då vi har kontroll över hela processen från slakt till styckning till färdig produkt. Vi ombesörjer även kryddblandningen själva för att ha full kontroll på vad det är för kryddor vi använder samt tillsatser.

Grund idén att tillverka charkprodukter som man med glädje ger till sina nära och kära är företagets grundpelare.

Vi har även lokalt nystyckat kött i vår Gårdsbutik. På Szabos får man köttet precis som man önskar, allt görs specifikt för varje kund. Vår färs mals i samma stund som kunden har lagt sin beställning. Vi packar köttet och charken i enbart smörpapper, det ska vara som när man gick till slaktaren förr i tiden.

För att öka tillgängligheten på våra produkter, samt för att fler ska kunna ta del av svenskt lokalt nystyckat kött kommer vi att börja med e-handel där Ni kommer att kunna handla såväl köttlådor som charksortiment från er dator eller mobil.

Vi ses under 2015!

Väl smakat/Szabos